Bij Kinderdagverblijf de Bereboot houden we van dansen, zingen, dieren en de natuur! Daarom was het extra leuk dat wij bij de peuterspeelzaal: “Peuters in het wild” het liedjesboek: Diere-liere-liedjes mochten uittesten.

Als eerste is het boek van uitgeverij Lemniscaat ontzettend leuk om te zien. Een mooie, fleurige voorkant met daarop een swingende pinguïn. In het boek zit een cd met daarop 14 leuke, nieuwe kinderliedjes. De teksten van de liedjes staan in het boek, begeleid door sprekende, kleurrijke tekeningen van Alice Hoogstad.

Elle van Lieshout & Erik  van Os, weten de liedjes zo te schrijven en zingen dat ze lekker luchtig zijn. Met grapjes erin die de oudere peuters zeker snappen. De muziek ondersteunt, zodat de kinderen rustig kunnen bewegen op de muziek. De liedjes zijn gevarieerd en nodigen uit tot rustig en snel bewegen en het maken van kleine dansjes. Ook zijn de liedjes goed te gebruiken als “luisterliedjes” op de groep.

Wij hebben een paar liedjes geprobeerd om op te dansen. Wat al snel een favoriet was, was het liedje over de krokodil. Want zeg nu zelf: “Voor iedereen die het nog niet weet, maar maar maar wel graag weten wil: Je hebt een heeeeeeeeeeeeel lang stokbrood nodig, voor één broodje krokodil”.

De kinderen van mijn groep, vonden het erg leuk om rustig rond te wandelen met de schouders opgetrokken en de handen omhoog (gebaar van niet weten). En dan als het woord : Heeeeeeel lang, in het liedje voorbij komt deden we alle armen naar opzij, om een heel groot stokbrood te maken. En dan bij het woord krokodil natuurlijk een grote bek maken met de armen.

Steeds opnieuw werd dit liedje gekozen en hebben we dus flink veel broodjes krokodil gemaakt. Ik vind het boek zeker een aanrader als aanvulling op de muziek die je nu draait op je groep.

Ingrid Heijnen – KDV De Bereboot (Helmond)