Lidian van Esch (Pm'er kinderdagverblijf)

Er was eens, lang, heeeeeel lang geleden (de oudste vermelding dateert uit 1366, dat is behoorlijk lang geleden 😉) de middeleeuwse omgrachte hoeve Dierdonk, gelegen in het prachtige Helmond. Compleet met schepenen en ridders, het enige bewoonde erf tot de 19e eeuw. In de loop van de eeuwen is er natuurlijk veel veranderd!
Je raadt nooit wat ik vanmorgen meegemaakt heb op mijn werk…..
Hoe krijg je ouders betrokken bij de kinderopvang? Een steeds terugkerende vraag in welke kinderopvang organisatie dan ook. Aangezien ik al wat jaartjes meedraai in kinderopvang-land, heb ik ook wel het een en ander gezien om de ouderbetrokkenheid te vergroten. Wat werkt wel, en wat werkt niet?
Deze keer een persoonlijke blog over mij, natuurlijk ook over mijn werk in de kinderopvang. Sinds 3 jaar ben ik een alleenstaande moeder van 2 kinderen. Een zoon van bijna 10 jaar en een dochter van 11 jaar. Uiteraard zijn zij mijn trots, en de 2 belangrijkste personen in mijn leven. Daarnaast werk ik nog 3 dagen in de week bij de Uiltjes van Kinderopvang ’t Kroontje in Eerde, zoals jullie weten. Ook een belangrijk stuk van mijn leven waar ik erg veel voldoening uit haal en ....
De vraag van deze blog is: Waar gaan jouw ogen van stralen? Ben je blij en trots op je werkplek? IK WEL!
Interessant thema voor een blog….dat zeker! Ik ben wel benieuwd hoe andere pedagogisch medewerkers hier over denken. Mijn mening , als pedagogisch medewerker, is een verticale groep. De afgelopen 20 jaar heb ik op veel verschillende groepen gewerkt. Maar mijn passie ligt echt bij verticaal. Ik denk dat een horizontale groep niet beter of slechter is als een verticale groep. Uit een verticale groep haal ik persoonlijk meer uitdaging. Om te zorgen dat het voor alle leeftijden fijn is op de...
Het was even stil rondom mijn blogs, maar……. De vakantie is weer voorbij en (bijna) alle kinderen zijn er weer. Wat zijn ze allemaal gegroeid in de weken dat ik ze niet zag, letterlijk en figuurlijk, ze zijn echt groot geworden, maar hebben vaak ook enorme sprongen vooruit gemaakt in hun ontwikkeling.
Voorlezen maakt groot verschil. Van de kinderen die niet worden voorgelezen heeft maar 30% voldoende woordenschat voor een goede start op school. En een kind dat opgroeit in een taalarm gezin, hoort in de vier jaar voordat het naar school gaat 30 miljoen woorden minder dan in een taalrijk gezin. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70% voldoende woordenschat. Dus, ja, voor voorlezen MOET je tijd maken in de kinderopvang.
Vanaf eind mei ga ik starten met de cursus tot voorleescoordinator, bij de bibliotheek in Veghel!
Vader-en moederdagcadeaus. Tussen alle nieuwe IKK regels, VVE Thema’s, gebruik van een IPad op de groep, diverse cursussen, nieuwe observatiemethoden en zorgkinderen is er het er weer, het jaarlijks terugkerend fenomeen, Vaderdag en Moederdag.