"Wat is dat?, is dat auw?"

Voorlezen maakt groot verschil. Van de kinderen die niet worden voorgelezen heeft maar 30% voldoende woordenschat voor een goede start op school. En een kind dat opgroeit in een taalarm gezin, hoort in de vier jaar voordat het naar school gaat 30 miljoen woorden minder dan in een taalrijk gezin. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70% voldoende woordenschat. Dus, ja, voor voorlezen MOET je tijd maken in de kinderopvang.

Het werken met kinderen is leuk, het geeft voldoening en blijft een uitdaging om elke dag alles er weer uit te halen wat erin zit. Maar het is ook elke dag hetzelfde. Hetzelfde ritme, dezelfde “problemen” en ze dagen je elke dag weer opnieuw uit. Dat is aan de ene kant (hoe gek het ook klinkt) hetgeen wat het ook zo afwisselend maakt.
Langs het hek liep een mevrouw, waarschijnlijk onderweg naar de winkels. Ze riep:”wat een heerlijke baan, de hele dag zo in de zon” . Ik riep nog net na: “absoluut”, voordat ze achter een muurtje verdween.

Het werken als gastouder is enorm leuk, en perfect te combineren met mijn gezin. Heerlijk thuis, zodat ik er altijd voor mijn eigen kinderen ben. Ook wel een beetje eenzaam, ik mis collega’s, het overleggen en bespreken van sommige moeilijke situaties, geen feedback en ik lach altijd alleen om al die grappige uitspraken. Lees meer over Lizzy!

Vanaf eind mei ga ik starten met de cursus tot voorleescoordinator, bij de bibliotheek in Veghel!

Vader-en moederdagcadeaus. Tussen alle nieuwe IKK regels, VVE Thema’s, gebruik van een IPad op de groep, diverse cursussen, nieuwe observatiemethoden en zorgkinderen is er het er weer, het jaarlijks terugkerend fenomeen, Vaderdag en Moederdag.