Willemijn Schenkel (Peutergroep) · 18. september 2018
"Wanneer kan ik zo’n leuk setje kopen van de Ikea voor hem? Zo’n tafeltje met stoeltje”. “Ik denk nooit” is mijn antwoord...

Het was even stil rondom mijn blogs, maar……. De vakantie is weer voorbij en (bijna) alle kinderen zijn er weer. Wat zijn ze allemaal gegroeid in de weken dat ik ze niet zag, letterlijk en figuurlijk, ze zijn echt groot geworden, maar hebben vaak ook enorme sprongen vooruit gemaakt in hun ontwikkeling.

Korte verhalen · 28. augustus 2018
Er was eens.... Een peuter die wilde spelen. Hij sloop stiekem de tuin uit met een rugtas gevuld met een broodtrommel, beker, een hele mooie handdoek, hangmat en een stoepkrijtje op weg naar avontuur. Op reis, naar een eiland of naar de speeltuin met heel veel lekkere dingen.

Het is nog zomervakantie, er zijn nog 2 kindjes weg, dus 3 kindjes die komen spelen. Twee van 2,5 en één van net 1 jaar. Heel gezellig, die van 1 loopt net, hij is continue aan het oefenen "vallen en opstaan".

Willemijn Schenkel (Peutergroep) · 27. augustus 2018
Ooit lang geleden hadden we een koffie- en thee momentje in de ochtend, als de kinderen werden gebracht. De kinderen mochten dan in de peutergroep spelen en wij zaten met de ouders geparkeerd voor de deur. Zo ook die ene ochtend.

"Wat is dat?, is dat auw?"

Voorlezen maakt groot verschil. Van de kinderen die niet worden voorgelezen heeft maar 30% voldoende woordenschat voor een goede start op school. En een kind dat opgroeit in een taalarm gezin, hoort in de vier jaar voordat het naar school gaat 30 miljoen woorden minder dan in een taalrijk gezin. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70% voldoende woordenschat. Dus, ja, voor voorlezen MOET je tijd maken in de kinderopvang.

Langs het hek liep een mevrouw, waarschijnlijk onderweg naar de winkels. Ze riep:”wat een heerlijke baan, de hele dag zo in de zon” . Ik riep nog net na: “absoluut”, voordat ze achter een muurtje verdween.

Het werken als gastouder is enorm leuk, en perfect te combineren met mijn gezin. Heerlijk thuis, zodat ik er altijd voor mijn eigen kinderen ben. Ook wel een beetje eenzaam, ik mis collega’s, het overleggen en bespreken van sommige moeilijke situaties, geen feedback en ik lach altijd alleen om al die grappige uitspraken. Lees meer over Lizzy!

Vanaf eind mei ga ik starten met de cursus tot voorleescoordinator, bij de bibliotheek in Veghel!

Meer weergeven