Koekiemonsters bakken voor Kika!

De hele kinderopvang bakt voor KiKa!  

 

De gehele maand maart 2020 staat wederom in het teken van de actie ‘Koekiemonsters bakken voor KiKa’!

Dit jaar hebben wij samen het mooie bedrag van ruim 132.000,- opgehaald!

 

Naar het idee van het populaire tv programma ‘Heel Holland bakt’ roepen Facebook & Instagram community ‘Peuterleidsters’ en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) alle kinderopvangorganisaties in Nederland op om in actie te komen door lekkere en gezonde dingen te bakken. 

Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een lekker bananenbrood, een frisse worteltaart of smaakvolle havermoutkoekjes. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen door te knutselen en te kleuren over het thema. Ben jij werkzaam op een peuterspeelzaal, (medische) kinderdagopvang, BSO, of als gastouder of nanny actief? Ga dan met jouw kids aan de slag.  

Trommel alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, familieleden, buren en vrienden op, want al dat lekkers moet uiteindelijk natuurlijk geproefd (en gekocht) worden om zo KiKa te steunen! 

 

Mooi voor de kinderparticipatie en ouderbetrokkenheid op de locaties. Bedenk een leuke activiteit zoals bijvoorbeeld een betaalde high tea voor ouders, een pannenkoekenavond, een restaurant in de themahoek of koekjes verkopen aan de buren. Wellicht behoort een mooie samenwerking met een lokale bakker of supermarkt ook tot de mogelijkheden.

 

Aanmelden kan via de website van KiKa; www.bakkenvoorkika.nl Na aanmelding kun je vanaf januari 2020 een leuk informatiepakket van KiKa verwachten met o.a. een activiteitenkalender, voorlichting over Kika en lekkere gezonde recepten. Volg de Facebook & Instagram community ‘Peuterleidsters’ voor het laatste baknieuws! 

 

Lieve groet,

Marleen Gerdes