Er was eens...

Er was eens…..

 

Er was eens, lang, heeeeeel lang geleden (de oudste vermelding dateert uit 1366, dat is behoorlijk lang geleden 😉) de middeleeuwse omgrachte hoeve Dierdonk, gelegen in het prachtige Helmond. Compleet met schepenen en ridders, het enige bewoonde erf tot de 19e eeuw.

 

In de loop van de eeuwen is er natuurlijk veel veranderd! In dit sprookje geen draken, boze stiefmoeders, heksen, wolven of andere eigenaardige wezens……..

 

Het woonhuis is er nog…..de stal staat er nog……maar de hoeve werd….een prachtige locatie voor Kinderdagverblijf De Bereboot, alweer ruim 10 jaar.

Zeeën aan binnen- en buitenruimte, gelegen aan natuurgebied de Bakelse Beemden.

 

In mijn kinderopvang-sprookje, echt de ultieme plek voor kinderen, en zeker ook om te werken.Vierkante meters, zoals ik het ken van andere kinderopvang organisaties, is hier echt geen issue.

 

Compleet met onze eigen dierenweide, waar onze Mieke (paard) veruit favoriet is bij alle kinderen. Waar ook nog konijnen, schapen, geiten, kippen en haan Henk wonen.  Zij hebben een ontzettend lieve dierenverzorgster, die heel goed voor hen zorgt. Op ons terrein hebben we ook nog een moestuin, waar we, met de kinderen, onze eigen groente en fruit verbouwen.

 

Bij De Bereboot hebben we 4 groepen kinderdagverblijf, 4 groepen BSO en een peuterspeelzaal “Peuters in het Wild”. Ons motto: Iedere dag een avontuur in de natuur! doen we zeker eer aan.

 

Wist je dat een kind buiten in de natuur ontspant en tot rust komt? Buiten zijn en buiten spelen is gezond. Een groene omgeving stimuleert de zintuigen, creativiteit en het denken. We werken bij de Bereboot met VVE en proberen dit om te buigen naar groene VVE.  Speerpunt voor ons is om zeker nog verder te vergroenen.

 

Sinds afgelopen november hebben we, als enige kinderopvangorganisatie in Helmond, het keurmerk “Groene Kinderopvang” van stichting Groen Cement, welbekend bij waarschijnlijk de meeste van jullie. Mocht je er meer over willen weten kijk eens op  www.groencement.nl 

 

Wie van jullie werkt ook bij een “Groene Kinderopvang”? Wat doen jullie om verder te vergroenen? Vertel !?!?! Ik ben benieuwd. Ook foto’s van jullie locatie en tips zie ik graag in de reacties. 

 

Het is even geleden dat ik een blog gepost heb, maar ik wil het graag weer oppakken. Sinds augustus 2019 werk ik bij Kinderdagverblijf De Bereboot in Helmond als Coördinator Peuters in het Wild & Kwaliteit. 

 

Trots, ja heel trots, om deel uit te mogen maken van dit team! En ze leefde nog lang en gelukkig! Ja, ik ben heel gelukkig dat ik hier mag werken, en ik hoop dat dat nog heel lang mag duren!

 

Bere-veel en Groene groetjes, 

Lidian van Esch en Kapitein Beer van de Bereboot

Reactie schrijven

Commentaren: 0