· 

Chillen is willen...

Chillen is willen..

Alle kinderen zijn heerlijk aan het spelen. Wij hebben een "childagje" bij de BSO. Even helemaal niks "moeten" Dit sluit goed aan bij onze motto van de groep, 'niks moet alles mag' Heerlijk zijn zulke dagen, gewoon het kind even kind laten zijn. 

Ik ging bewust ook even zitten (ja dat komt bijna niet voor), onderuit in mijn stoel, kijkend naar de spelende kinderen. 'Heerlijk' denk ik in mijzelf. Alle schoenen uit, iedereen loopt op zijn sokken. Het voelt even als thuis.

Er liggen 2 kinderen languit op de bank een Donald Duck aan het lezen, kindje i speelt in de huishoek 'nee vandaag lees ik geen boekje voor' hoor ik haar streng tegen haar pop zeggen. Ik moet er stiekem een beetje om lachen.. 

Bij de knutselhoek zitten 3 meiden, kindje F neemt de voortouw en ik hoor dat zij de kinderen aan het uitleggen is wat zij gaan maken. De twee andere kindjes kijken aandachtig en knikken instemmend. 

Twee andere kindjes (kindje L en kindje Iv) spelen buiten, zij hebben een zelfstandigheidscontract en mogen zelfstandig buiten spelen. Kindje Iv komt even binnen met rode wangen en een grote glimlach op zijn gezicht. Ik kijk hem aan 'hoe gaat het buiten?' Vraag ik hem nieuwsgierig. Hij komt naar mij toegelopen 'gaat goed, ik kwam even binnen kijken en een bal halen' en liep naar de buitenspeelbak die op het podium staat. 

Hij kijkt tijdens het lopen even op de knutseltafel, waar kindje F met twee kindjes nog druk aan het knutselen is. Hij blijft staan en vraagt wat zij aan het doen zijn? Zijn interesse was gewekt en in plaats van een bal halen nam hij plaats aan de tafel. Kindje i keek op van haar huishoek en liep ook naar de knutseltafel en ging er ook bij zitten. Ik zag kindje F genieten van het uitleggen en helpen van de kindjes. Ik vind het mooi om te zien.

Ik stond op en maakte wat drinken klaar met een koekje. Ik vroeg aan een kindje die op de bank nog een boekje zat te lezen, of hij kindje L buiten wilde halen en verzocht de andere alles te laten liggen om even een break te nemen van het chillen om een koekje en wat drinken te nemen. 

'Mogen wij straks weer verder met knutselen?' Vroeg kindje S. Ik knikte 'ja zeker hoor, vind je het leuk?' Kindje S keek naar kindje F en knikte 'ja heel leuk' ik zag kindje F glunderen. 'Weetje, dit kunnen wij wel vaker doen, alleen als jullie willen?' Met z'n allen in koor zeiden ze JA!

Reactie schrijven

Commentaren: 0