· 

Mijn eigen prentenboek!

Haar naam is Lotje, geboren uit een potlood en acrylverf. Nou ja eigenlijk geboren uit mijn pen. Lotje heeft verschillende gezichtjes gehad. Ze heeft helaas ook wat vrienden verloren, die de bladzijdes niet gehaald hebben. Dat is het verhaal van Lotje.

 

Maar mijn verhaal met Lotje duurde langer dan een paar bladzijdes. Het begon een aantal jaar geleden, dat ik de open illustratorendagen van Clavis ontdekte. De standaard brieven van verschillende uitgeverijen brachten mij niet verder.

 

Daar zat ik dan in een lange gang met bankjes, voornamelijk gevuld met mensen van creatieve opleidingen. Tja die stap durfde ik destijds nooit te maken.  En hoe gezellig het ook was met die creatieve geesten, ik was Spaans benauwd door al die mooie mappen met creatief werk.

 

Lotje bestond al maar slechte creatieve moeder als dat ik ben, vond een ander verhaal meer waardig dan Lotje. Daar dacht de publisher van Clavis anders over. 

En toen begon de reis van twee keer in het jaar naar Clavis af te reizen. Een reis van tekeningen veranderen, teksten aanpassen en opsturen. Om vervolgens niet de publisher te kunnen bereiken tussen al die opgestuurde dromen van andere mensen.

 

Om na een jaar weer de tekenmap op te pakken en naar Clavis af te reizen om wederom weer plaats te nemen tussen al die kunstzinnige typjes met diploma. 

Een hele reis, met mooie mensen, leuke gesprekken en handige tips om verder te kunnen met Lotje.

 

En toen kwam daar ineens de dag, vorig jaar september dat de publisher sprak over aanpassen zodat het geschikt is om te drukken. Ik kon het niet geloven en dat werd nog eens extra versterkt doordat de publisher niet reageerde op mijn aangepaste verhaal. Hoogstwaarschijnlijk weer iets met stapels dromen van andere mensen op de Clavis mail.

 

Maar afgelopen zondag was daar in ene een mail met de vraag wanneer we kunnen afspreken om concrete afspraken te maken voor mijn prentenboek.

Het is zover Lotje gaat uitkomen, misschien niet dit jaar meer zeker volgend jaar.

En tuurlijk, ik had haar in eigen beheer kunnen uitgeven.

 

Maar dat Lotje strakjes een onderdeel is van een uitgeverij met zoveel leuke prentenboeken, is toch wel de kroon op het werk van een creatieveling zonder diploma.

Reactie schrijven

Commentaren: 0