· 

Een groep vol hartjes

Valentijn komt eraan en uiteraard versieren wij ons ruimte met hartjes en een wensboom vol met lieve quotes en wensen. 

 

De boom hangt al op de deur en de hartjes ben ik aan het uitknippen. Kindje L komt bij mij staan en bekijkt wat ik aan het doen ben. 'Juf, mag ik helpen?' Ik keek even op van mijn schaar en papier en knikte 'Ja hoor, wil jij de hartjes willekeurig opplakken op de boom?' Ik zag kindje L wat verbaasd kijken en pakte het stapeltje geknipte hartjes.

 

Ze plakte ze netjes in de boom 'zo ze hangen, maar uhm..' begon ze wat voorzichtig. Ik keek haar aan en wist al wat ze ging vragen 'het is toch een wensboom' ging ze verder. ik knikte 'Ja dat klopt, een boom vol mooie quotes en wensen voor elkaar' kindje L keek naar de boom en weer terug naar mij. 'Maar er staat niks op de hartjes, dus eigenlijk is het een boom vol hartjes' lachte ze.

 

Ik moest even grinniken. 'Dat klopt helemaal, maar hoe leuk is het dat wij voor elkaar wensen opschrijven en het aan elkaar geven' ik pakte een hartje 'Kijk voor Valentijn schrijven wij elke dag iets op een hartje en geven wij het aan iemand die wij lief vinden' en ik schreef wat op mijn hartje. Kindje L keek wat er op het hartje stond 'Ik ben trots op jou, om wie jij bent!' Ik zag der glunderen. En ze liep naar de boom toe en pakte ook een hartje, 'ik vind jou een hele lieve juf'.

 

De andere kinderen kwamen er ook bij staan en keken wat wij aan het doen waren. 'Mag ik ook?' Vroeg kindje D. Ik knikte 'Ja hoor, iedereen mag een hartje pakken en iets liefs opschrijven voor een ander' de kinderen liepen 1 voor 1 naar de boom en haalde er hartjes uit. Er werd druk geschreven en zelfs getekend op de hartjes.

 

Kindje L kwam even naast mij staan, 'wel leuk om Valentijn te vieren met elkaar, doen wij dit volgende week weer?' Ik moest een beetje lachen en deed mijn arm om haar heen. 'Dit kunnen wij elke week doen als je wilt' Kindje L knikte 'dat lijkt mij heel leuk!' En voegde zich weer bij de groep. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0