I love my job

Onze reis om de wereld in één ochtend.

Je raadt nooit wat ik vanmorgen meegemaakt heb op mijn werk…..

 

Mijn bedje was gespreid, heerlijk een bedje in het huisje onder de glijbaan.

2 kussens te delen met zessen, 1 dekentje. Een beetje krap, dat wel, maar een kniesoor die daar op let. Perfect gewoon! Mijn speentje en knuffel werden bij me gebracht. En er werd zelfs een slaapliedje ten gehore gebracht. Toen ik na dit hazenslaapje wakker gemaakt (lees: geroepen) werd, stond het ontbijt al klaar. Heerlijke broodjes en croissants, snoepjes en zelfs taart waren aanwezig (erg bijzonder in combinatie met ons gezonde voedingsbeleid ;)). 

 

De vraag van vandaag: Waar gaan we naar toe? Er kwam een flinke discussie op gang, van de Efteling, tot de speeltuin, van vakantie tot ’t Kroontje. De ideeën waren eindeloos. Wat is er dan beter als de auto pakken, en vertrekken maar. Het werd een flinke reis, en omdat het buiten niet al te warm was, pakten we ons zelf goed in (dat kwam weer mooi van pas in thema Winter van Peuterplein).

 

De eerste stop was de Efteling. Altijd leuk, voor iedereen. Het carnaval festival was veruit favoriet, we zongen het welbekende deuntje, en stapte al snel weer onze auto in. Wat uiteraard een flinke wagen was, omdat we er met zoveel mensen in zaten. Wat denk je? File…. Nou ja, dan maken we van de nood maar een deugd. Een heerlijke fruitpicknick had mijn collega gemaakt. Midden op de weg, natuurlijk, dat kan. Ik denk dat mijn collega bij het weg restaurant werkte, aangezien ze helemaal niet met ons op reis was. 

 

Al snel hervatten we onze reis. Uiteraard met een andere chauffeur, omdat nou eenmaal iedereen een keer wil sturen. Ditmaal was de bestemming vakantie! Aangezien ons thema winter is, werd het, hoe kan het ook anders…..Wintersport.  Ook dit was een flinke tocht, onderweg stapte er een aantal mensen in en uit. Niemand droeg zijn gordel overigens, slechte zaak, waar ik hen toch even op geattendeerd heb. Gelukkig hebben we vorige week een slipcursus gehad tijdens ons teamuitje, en wist ik hoe te handelen toen het echt glad werd. Toen we eindelijk op plaats van bestemming waren, had het gesneeuwd, hoera wat een feest! Er was een slee, er werden sneeuwballen gegooid, en er werd zelfs een sneeuwpop gemaakt. Er was zelfs een boek over sneeuw. Gelukkig was onze huisfotografe ook meegegaan om alles vast te leggen op de gevoelige plaat.

 

Moe maar voldaan gingen we terug naar ’t Kroontje. Naar ons huisje onder de glijbaan, waar de tafel al gedekt stond, met heerlijke macaroni-stamp.  Dat is pas genieten. Daarna mocht ik weer lekker gaan slapen, mijn speentje had ik deze keer echt niet nodig. Het slaapliedje was genoeg om me te laten dromen over deze heerlijke ochtend!

 

Geniet jij ook zo van het fantasiespel van kinderen?

 

Ik heb van deze ochtend genoten, ik vind het heerlijk om hierin mee te gaan. Dit soort dingen (en nog veeeeeeel meer) maakt ons werk toch geweldig om te doen!

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie avonturen, in de reacties, wie weet kan ik tips opdoen voor een volgende reis.

 

Groehoetjes 

Lidian van Esch

Kinderopvang ’t Kroontje 

De Uiltjes-Eerde

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0