Mooie momenten

Vandaag was er weer zo moment waar ik later met een lach op mijn gezicht aan terug dacht, en hoe mooi en simpel kan het zijn...

 

Na de drukte van de Sint en de Kerst in het vooruitzicht zijn we allemaal wat druk en ja dat werkt ook zo voor de kinderen het ene is nog niet verwerkt of ze moeten zich alweer met het volgende bezig houden dat kan gewoon soms wat teveel zijn dat uit zich dan soms in wat botsingen onderling of gewoon niet weten wat je wil, vandaag was zo dag...

Hop we gaan lekker naar buiten de tuin in, even lekker een frisse neus...maar ook daar was het wat zoeken... even met dit spelen en dan weer wat anders willen...

Niet alleen bij de kinderen maar ik merk dan zelf dat ik ook al teveel bezig bent oke wat nu? Weer naar binnen? Nee het is net zo lekker weer...koud, maar windstil en een zonnetje zoals een mooie winterdag...tot dat mijn oog op een grote fles stuite en dacht bellenblaas ja dat ga ik doen...

 

Toen ik het stokje uit de bellenblaas haalde en tegen de opening gevuld met sop aan blies stonden daar 5 kindjes verwachtingsvol te kijken wat er gebeurde. De eerste bellen kwamen tevoorschijn glinsterde in het buitenlicht er kwamen grote lachen op de gezichten van de kinderen. Ze volgde de mooie gekleurde bellen in de lucht. Ik maakte weer nieuwe bellen de kinderen wezen er naar en uiteindelijk probeerde ze te vangen en te pakken. Er werd hardop gelachen, en terwijl ik rondjes draaide en de bellen maar bleven komen sprongen de kinderen mee. En maar blijven kijken en steeds weer de verwondering als er nieuwe bellen ontstonden. Ieder kindje had plezier op zijn eigen manier. Een meisje zei: zo Arianne jij kan dat echt goed, wauw... Een jongetje bleef alleen maar staan, stond daar alles te aanschouwen en iedere keer als er een zeepbel bij hem voorbij kwam keek hij of hij nog nooit zo iets moois had gezien.

 

Geweldig! En ik stond daar te genieten van het feit dat zo iets simpels zo iets moois op een dag teweeg kan brengen. 

 

Stil staan in het nu en bewust zijn voor wat er om je heen gebeurd dat is weer wat ik er in meegenomen heb! En uiteraard blijven genieten van deze kostbare en dankbare momenten.

Een mooi moment wat ik met jullie wilde delen.

 

Arianne 

Kinderopvang Jeremina

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Barbera (zaterdag, 15 december 2018)

    Oh wauw,,, wat fantastisch! Ja en dat is kenmerkend voor Arianne en haar team. Zij blijven zich verwonderen. Ik kijk met zoveel liefde en blijdschap terug naar de periode dat wij onze kids bij hen mochten brengen..

  • #2

    Lizzy Nieuwpoort (donderdag, 17 januari 2019 12:47)

    Wat leuk, zo zijn de onvoorbereide, de spontane, wat in de dag past, zulke leuke dingen. Ik had gisteren een doos staan, ik dacht zou ik hem weg gooien? maar toen dacht ik, ik zet hem neer en kijk wat ze ermee doen. en geweldig hoor, ze gingen erin zitten.. een boot. toen was hij aan de onderkant stuk en werd het een tunnel. Nu, na 1 dag, ligt hij er nog steeds, ze gaan er nu in zitten alsof ze in een wiel zitten en dan rondkruipen. zo geweldig.