· 

Sintstress

 

Moet je je voorstellen dat iemand tegen je zegt dat er komende week mensen op je dak gaan lopen, zelfs met paard. Dat ze ook binnen kunnen komen om een schoen te vullen. En dat als je braaf bent over een week of wat een grote zak met cadeautjes buiten de deur staat nadat er eerst heel hard geklopt wordt.

 

Je komt die figuren met baard en paard ineens overal tegen, zelfs in je vertrouwde supermarkt. Begin nu langzaam wel te begrijpen waarom ik mijn 16 peuters vandaag niet rustig krijg. Mijn hoeken min of meer gesloopt raken en het tussen de middag het slaapje wordt ingeruild voor een kinderkoor aan sint liedjes in de slaapkamer.

 

Ik zet straks wel een pietenlied op waarbij ze kunnen stampen, klappen en gek kunnen doen. Ik gooi flink wat prentenboeken in de strijd en veel liedjes die we ook nog in gebaren kunnen doen. Misschien nog wat pepernoten bij het drinken en wat knuffels dan moet ik 18:15 wel halen.

 

Mocht dat nou niet het geval zijn dan zoek ik wel een bedje op Baloe. Ze hebben hier wel een kartonnen openhaard, dus als ik nou hier mijn schoen zet? Ik heb de hele dag al braaf liedjes gezongen. En anders wordt het in het ergste geval een enkeltje Spanje, dan wordt mijn volgende blog een ansichtkaartje.

 

Willemijn

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lizzy Nieuwpoort (donderdag, 17 januari 2019 12:50)

    Ja, hahaha hoe hebben ze het ooit kunnen verzinnen he???
    Maar geweldig hoe die kinderen erin mee gaan, echt fantastisch die fantasie. maar ook wel weer lekker dat het weer januari is ;)