En doorrrrrrr.......

Deze keer een persoonlijke blog over mij, natuurlijk ook over mijn werk in de kinderopvang.

Sinds 3 jaar ben ik een alleenstaande moeder van 2 kinderen. Een zoon van bijna 10 jaar en een dochter van 11 jaar. Uiteraard zijn zij mijn trots, en de 2 belangrijkste personen in mijn leven. Daarnaast werk ik nog 3 dagen in de week bij de Uiltjes van Kinderopvang ’t Kroontje in Eerde, zoals jullie weten. Ook een belangrijk stuk van mijn leven waar ik erg veel voldoening uit haal en waar ik het prima naar mijn zin heb. Ik zou mijn werk zeker niet willen missen.


Toch vraag ik me regelmatig af:

Hoe doen andere alleenstaande ouders dit????? 
Alle ballen hoog houden (zonder om te vallen). De kinderen, werken, een sociaal leven onderhouden, familie, tijd hebben (of maken) voor jezelf, enz enz enz. Positief zijn en blijven, met vertrouwen naar de toekomst kijken, daarmee houd ik mezelf op de been. Al klinkt dit wel erg makkelijk zo op papier J

 

Gelukkig heb ik een  hele fijne sociale kring (waarin je de contacten natuurlijk zelf moet onderhouden ;) ) en kan ik altijd terugvallen op mijn familie, en ja, zelfs op mijn ex schoonfamilie. Waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ook in mijn “getrouwde” tijd hadden we een druk bestaan, beide werken en 2 jonge kinderen. En daarnaast de zorg voor mijn vader welke al 20 jaar ziek is.  

 

Maar om de kar in het dagelijkse leven alleen te trekken is aanpoten geblazen. Mijn leven is  1 grote planning. En, eerlijk is eerlijk, op die planning doen we het alle 3 het beste. Er mogen dan geen gekke dingen gebeuren, anders is het heel snel schakelen en oplossen. Rechtstreeks vanuit het werk naar de voetbaltraining van zoonlief. De volgende dag na het werk even eten met de kinderen thuis, en naar de middelbare school kijken voor mijn dochter.  De dag daarna in mijn pauze  een bezoekje aan de orthodontist met mijn zoon. Oh ja, en nog een avond cursus op  het werk, oppas regelen en doorrr…..

 

Regelmatig vraag ik me af waar ik de energie vandaan haal. Maar ik hoef maar 1x naar mijn kinderen te kijken en ik weet waar ik het allemaal voor doe. En dit geeft me de drive om steeds weer door te gaan. Nu je dit zo leest denk je misschien, wat een klaagzang, maar dat is het niet. Wij zijn niet zielig.  Ik ben ontzettend blij met ons leventje met drietjes.  Trots op waar we nu staan en hoe we dat bereikt hebben. Maar makkelijk was en is het allerminst. 

 

De afgelopen jaren heb ik veel meer respect gekregen voor alleenstaande ouders, om wat voor reden dan ook. Of het nu een scheiding is, door ziekte, overlijden van een partner, of een bewuste keuze, het is hard werken.  Ik zou zeggen, deze mensen verdienen een lintje!

 

Mocht je tips of ideeën hebben of willen om het nog makkelijker te maken (hoewel ik denk dat ik al veel geleerd heb de afgelopen 3 jaar), dan hoor ik ze graag. En mocht je je verhaal kwijt willen, of een reactie willen geven, voel je vrij, ik lees het graag. 

 

Groetjes Lidian van Esch

Kinderopvang t Kroontje

 

PS: Dan toch nog even over de kinderopvang J

Wie heeft er nog creatieve, originele  ideeën voor een Sinterklaas knutsel? Liefst iets wat ik de afgelopen 20 jaar nog niet gedaan heb!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Joyce (dinsdag, 27 november 2018 16:35)

  Heel herkenbaar, je verhaal. Ik ben zelf ook alleenstaand. "Alleen gelaten" tijdens de zwangerschap, dus eigenlijk alles vanaf het begin alleen gedaan. Gelukkig heb ik ook lieve familie die graag op mijn dochter passen. Ik heb een lijst hangen met de wekelijkse klussen, welke dag doe ik wat. Dit om het overzicht te houden en iet alles op 1 dag te proppen. Ik geniet elke dag, maar er zijn echt wel momenten waarop je denkt poe wat nu... nu is ze inmiddels 4 en op de basisschool. Ik zou het niet willen missen!

 • #2

  Lidian (woensdag, 28 november 2018 22:00)

  Bedankt voor je lieve reactie!
  Zo te lezen verdien jij ook een lintje ;)

 • #3

  Wendy (woensdag, 05 december 2018 22:43)

  Mooi omschreven! En zo waar! Je mag zeker trots zijn op jezelf. En op die 2 mooie kadootjes van kinderen. �