· 

Sinterklaastijd

De kinderen kijken al dagen ernaar uit SINTERKLAAS. Vorig weekend is Sinterklaas aangekomen. Rode snoetjes, drukke gesprekken en veel geknutsel zijn de komende weken bij de BSO te zien en te horen. 

Alles ligt al klaar in de knutsel hoek en op tafel, wij gaan vandaag een verlanglijstje maken voor de sint en piet. Zo check, check dubbel check. Bekijk ik of alles er ligt.

Dee bel gaat en ik ga de kinderen uit de klassen halen. Nadat ik alle kinderen geteld heb loop ik rustig met de stoet terug naar de BSO ruimte. Ik zie een aantal kinderen al kijken naar de knutseltafel die gevuld is met tijdschriften van verschillende speelgoedwinkels en de oogjes worden groter en groter bij het zien van al het speelgoed. 

Ik roep de kinderen even bijeen en vertel ze dat wij eerst even fruit gaan eten en dat wij daarna een verlanglijstje mogen maken, 'ik heb tijdschriften neergelegd van verschillende speelgoedwinkels en gekleurde velletjes' en wijs naar de knutseltafel. Ik zie de kinderen glunderen en ze kunnen niet wachten om te beginnen. 

Tijdens het fruit eten gaan de ideeën al over tafel 'Ik weet al wat ik wil, ik wil een bestuurbare auto' zegt kindje D. Kindje J reageert erop 'dat is zo cool, ik wil echt heel graag fidget spinner' en de rest van de kinderen spelen erop in. 'Juf, wat wil jij eigenlijk hebben?' Vroeg kindje J aan mij. Ik dacht even na 'ik weet het eigenlijk nog niet, misschien zie ik straks ook iets leuks als ik door de tijdschriften blader' kindje J nam genoegen met mijn antwoord en nam een slok van haar drinken. Na het afruimen van de tafel, mochten de kinderen eindelijk beginnen.

Tong uit de mond zag ik kindje D een bestuurbare auto uitknippen. Kindje J knipte poppenkleding en poppen accessoires uit en de andere kindjes waren al fanatiek aan het plakken. Ik liep een rondje zag al mooie en volle verlanglijstjes. 'Wauw wat een mooie verlanglijst' Zei ik tegen kindje M. Kindje M keek op en glunderde 'ja he, en deze? En die?' En ze haalde er nog twee bij. Ik keek even verbaasd, 'ook heel mooi, maar dat wordt een lang verlanglijstje, daar is sinterklaas wel even mee bezig' kindje M moest lachen 'Nee, deze is voor bij papa, deze bij mama, deze is voor oma poes en hierna ga ik een maken voor oma tonie' en ze ging serieus verder met knippen. 

Ze keek weer op 'want daar komt sinterklaas toch ook' de andere kinderen keken haar bewonderd aan, ik zag ze denken en knikken. Ze pakte nog meer plakvellen erbij, want zij hebben ook een oma. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0