TEAMSPIRIT!

Deze keer een blog over het team waarin ik werk.

 

Het team van de Uiltjes in Eerde, en natuurlijk maak ik ook deel uit van het team van ’t Kroontje. Zoals jullie misschien weten hebben we in Eerde een verticale groep en een BSO. Een mooie mix van collega's, ieder met zijn eigen competenties, maar allemaal met dezelfde passie, kinderopvang.

 

Oké, ik beken, niet het juiste vak om echt rijk van te worden. Maar ik zou het voor geen goud willen missen. Voor mij een meisjesdroom om dit werk te doen. Ken je dat? Dat je blij bent dat je een nieuw kinderliedje kent, en dit zelfs thuis de hele dag loopt te zingen, tot vervelens toe. Of dat je zelf bijna nog enthousiaster bent over de activiteit die je hebt gedaan als de kinderen. Zelfs na 20 jaar in de kinderopvang, zou ik niks anders willen doen. Uiteraard is communicatie de sleutel om iets goeds en moois neer te zetten. Blijf communiceren met elkaar.

 

Of je hart nu bij een verticale of horizontale groep, of BSO ligt, dat maakt geen verschil. Als je op de juiste plek zit, daar waar je voorkeur naar uit gaat, kun je er, samen met de juiste collega’s iets heel moois van maken. Doe vooral waar je ogen van gaan stralen. Ook dit heb ik onlangs nog gezien bij een collega, wat een bepaalde doelgroep met iemand kan doen. Haar hart ligt bij een verticale groep, dit was mij direct duidelijk, ze straalde helemaal. Uiteraard vind ik de Uiltjes de leukste groep van ’t Kroontje ;) , daar gaan mijn ogen van stralen. Ik ben dus ontzettend blij met mijn plekje.

 

En ja, het is hard werken in de kinderopvang, op welke groep je ook werkt. Mijn collega's in Veghel zie ik niet allemaal dagelijks, al zou ik dat wel gezellig vinden. Gelukkig wordt er bij 't Kroontje hard gewerkt aan het WIJ-gevoel. Er zijn personeelsuitjes, er is een open dag waaraan we allemaal meewerken, er is een kerstmarkt, teamavonden, cursussen, een tuindag, enz enz enz. 

 

Volgende week zondag, 4 november,  gaan we voor het eerst, met 12 collega’s, meedoen aan de Krollenloop in Veghel, naar een idee van Annemarie, de directrice van ’t Kroontje, die we onlangs overleden is, en nog dagelijks gemist wordt. Ik heb haar niet lang gekend, maar ik weet zeker dat ze enorm trots zou zijn op ons. We gaan als team 5 kilometer “Hollen vur goei krollen”, ik hoop dat ook iedereen die niet uit Brabant komt begrijpt wat dit betekent. We helpen elkaar door die 5 kilometer heen, als het even niet gaat, is er altijd wel iemand om je op te peppen en verder te helpen, zoals we dit in ons werk ook zoveel mogelijk proberen te doen. Echte teamspirit. Dus ja, ook ik zal zondag in mijn Kroontje hardloopshirt topfit aan de start verschijnen. We gaan ervoor! En... mocht je zin en tijd hebben, iedereen is welkom om ons aan te komen moedigen.

 

De vraag van deze blog is: Waar gaan jouw ogen van stralen? Ben je blij en trots op je werkplek? Ik wel!

 

Groehoetjes (weeeeeeeeeeeer die Uiltjes, als het vervelend wordt, hoor ik het graag ;-)

Lidian van Esch

Kinderopvang 't Kroontje. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0