· 

Kartonbesparing!

Weet je waar ik erg blij van word op mijn groep? Van ducktape en oud karton.

Nou zullen er een paar wenkbrauwen fronzen, maar ik kan jullie geruststellen dat heeft niets te maken met die lieve- ik luister soms toch niet- hoezo regeltjes op de groep- je bent zeker moe vandaag juf- ik pak alleen maar af- peuters te maken. Al zijn er genoeg ouders die soms snakken naar een rolletje behang, ik zal mijn peuters niet in een doosje stoppen of bewerken met ducktape.

Ik vind het leuk om bij thema’s dingen te maken van oud karton. En aangezien peuters  heel  goed kunnen peuteren met die kleine onderzoekende vingertjes, roep ik graag de hulp in van een rol ducktape. 

Zo zijn er een thomas trein-trein, een paar auto’s, een benzine pomp, een stoomboot met stuur, poppenbedjes op pootjes, wasmachine, groentetuin, een koe,  koffers en een vliegtuig ontstaan uit een stapel kartonnen dozen die lagen te wachten tot ze zouden worden afgevoerd.

Ik vergeet er dan nog wel bij te zeggen dat die inspiratie komt van Pinterest. Mag graag daar op kijken en mijn eigen draai geven aan creaties die ik daar ontdek.

Dat betekent niet, lieve mensen van het hoofdkantoor, dat we nu een kleiner budget willen. Inkopen doen voor de peuters blijft nog steeds leuk, al is het alleen maar omdat er een kartonnen doos omheen zit.

Groet,

Willemijn

Reactie schrijven

Commentaren: 0