Ik ga gewoon slagen. Toch???

Nog een kleine drie maanden en dan is het zover! Spannend, maar ik kan ook niet wachten. Vanaf 1 januari ga ik mijn collega’s coachen. Mijn functie wordt dan pedagogisch coach BSO. Iets om naar uit te kijken. Dit is waar ik naartoe heb gewerkt al die jaren. Samen met mijn collega coach maak ik plannen hoe we deze functie in willen kleden en vorm willen geven. Dit is fantastisch!

Alleen nog even de opleiding afmaken…pfff. Krijg al de zenuwen als ik aan mijn eindexamenopdracht denk. Een rollenspel, mijn favoriete onderdeel. Not! Het eerste deel, de pedagogiek, is in the pocket maar voor het tweede deel moet je ook slagen. Er ligt totaal geen druk op hoor. Zit ik straks allemaal mooie plannen te maken, allemaal voorbereidingen te treffen en dan zak ik…daar moet ik echt niet aan denken.

Nog vier lessen coaching te gaan, lessen waarin veel geoefend wordt met coachmodellen, open vragen stellen, samenvatten en doorvragen. Waarin je veel met jezelf bezig bent. Ik vind dit veel boeiender dan het eerste gedeelte, wat veel theorie was. Nu ben je praktijkgericht bezig. Dat weten inmiddels veel mensen. Want ik moet ook veel oefenen, met veel verschillende mensen. Collega’s, maar ook mijn eigen omgeving moet het ontgelden. Ze zullen het niet toegeven, maar ik denk zelfs dat ze het fijn vinden. Een gesprek voeren waar iemand totale aandacht voor je heeft, en die al haar coachtechnieken in de strijd gooit. Een luchtig gesprek is er niet meer bij.  

Mijn zoon, die middenin zijn puberteit zit, vindt het soms best irritant. Wat heb je nodig, wat raakt je daar zo aan, wat zou je willen? Zomaar vragen die ik in een gesprek gooi. Waar een jongen van 15 niet altijd op zit te wachten. Dan krijg ik ook een stop maar weer gebaar.  Je gaat de wereld toch anders bekijken. Gesprekken tussen mensen, programma’s op televisie en je eigen communicatie.

Mocht ik niet slagen, dan heb ik toch veel uit de opleiding mogen halen. Positief denken, het gaat vast goed komen. En zo niet, dan blijf ik toch gewoon op de groep. Ook prima, ik heb leuke collega’s en geweldige BSO-kinderen dus geen probleem. 

Dat de brief de deur uit is en iedereen weet van mijn nieuwe functie legt totaal geen druk op mij. Want ik ga gewoon slagen. Toch??? 

Groet,

Carolien

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anita ravensbergen (maandag, 22 oktober 2018 09:09)

    Tuurlijk ga jij het halen. Deze baan is jou (en je collega coach) op je lijf geschreven! Nog even door bikkelen! Succes!!!