· 

Juf, wat doe jij voor werk?

Wij zitten in het thema beroepen, hoe leuk is dat?! Rond rennen als een politieman, bakken als een echte bakker en een brand blussen (geen echt vuur natuurlijk) als een brandweer. 

Samen met de kinderen verkleden wij ons, ja de juf doet ook mee. Ik zit op mijn knieën en krijg om de minuut een nieuwe helm of een hoed aangereikt. 'Nu een brandweerman, Juf' roept kindje A en zet de brandweerhelm op mijn hoofd. Vervolgens komt kindje L 'Nu de politiehelm' ik manifesteer mij in de verkleedkleren en kruip helemaal in de huid van mijn rol. Ik ren door de ruimte, 'Iedereen aan de kant, ik moet er langs' en doe een politiesirene na en ik geef knuffelboetes uit (tja je mag niet op je stoel staan) ik hoor de kinderen gieren en lachen. 'Nu ik nu ik' roept kindje D. 

Na wat gepuf en gehijg geef ik de kinderen een seintje en zeg ik 'lieverds zullen wij even rusten met een beker koud drinken, want deze politie-brandweer-Juf heeft echt even wat drinken nodig' en ik maak een gebaar met mijn handen naar mijn keel. De kinderen zijn het ermee eens, we gaan met z'n allen aan tafel zitten. 

Tijdens het drinken vraag ik aan de kinderen wat ze graag willen worden (later als zij groter zijn). Er komt politie en brandweerman naar boven. 'juf, wat doe jij voor werk?' Vroeg kindje A met een serieuze blik. Ik keek blij en zei vol trots 'Ik mag jouw juf zijn, dat is mijn werk' Kindje A keek verbaasd 'neehee juf je echte werk' ...

Liefs, 
Kelly

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Toos Meulmeester (vrijdag, 12 oktober 2018 02:50)

    Geweldig,om.tel. Lezen.