· 

Ikea setje

Ikea setje

 

Ze zit voor mij, klaar voor het jaarlijkse oudergesprek. Haar grote trots wordt bijna 3. We gaan lekker snel door de papieren heen en ze knikt instemmend bij alles. Deze peuter is niet veel anders hier als thuis. Aan het einde van dit papiergeweld vraag ik of zij nog vragen heeft. “Jazeker, wanneer kan ik zo’n leuk setje kopen van de Ikea voor hem?  Zo’n tafeltje met stoeltje”. “Ik denk nooit”is mijn antwoord. Verbaasd kijkt ze mij aan met een lichte teleurstelling. Ik was dan ook wel vlot met dit antwoord, maar leg het gelijk uit.

 

“Jouw kindje vindt het heerlijk om een grote doos duplo over de grond te gooien en daar de meest mooie creaties mee te maken. Of geef hem een treinbaan en hij maakt een baan door je hele kamer heen. Ik denk niet dat hij binnenkort het geduld heeft om op zo’n klein speelvlak te spelen.“

Haar houding ontspant en een kleine glimlach komt op haar gezicht. “ja, dat kan hij goed hè, bouwen”.

 

Ik beaam dat en we kletsen nog wat door over de creatieve bouwsels van haar mannetje.

Ik denk dat ze nog wel naar de Ikea gaat, maar dan voor een uitbreiding van de treinbaan.

 

Willemijn Schenkel

Foto: Ikea

Reactie schrijven

Commentaren: 0