Dus....

Het was even stil rondom mijn blogs, maar.... de vakantie is weer voorbij en (bijna) alle kinderen zijn er weer.

 

Wat zijn ze allemaal gegroeid in de weken dat ik ze niet zag. Letterlijk en figuurlijk! Ze zijn echt groot geworden, maar hebben vaak ook enorme sprongen gemaakt in hun ontwikkeling. Voor sommige kinderen is het weer even wennen na hun vakantie. Voor anderen is het een feest der herkenning. Ik vind het in elk geval erg fijn om ze allemaal weer te zien. En ja, ook ik had weer even moeite om op te starten, na een heerlijke vakantie ;-)

 

Maar om nou te zeggen dat de vakantietijd saai te noemen is in de kinderopvang... nee, zeker niet! De groep is vaak wat minder groot en er is ruimte voor extra activiteiten en voor uitstapjes. Afgelopen zomer zijn we met de kinderen naar Herperduin geweest, de Kienehoef en zelfs naar Eindhoven Airport om vliegtuigen te spotten. Het is altijd een behoorlijke onderneming met een bus kinderen op pad, maar zeker de moeite waard. Het was warm deze zomer, dus er werd ook vaak met water gespeeld, zowel binnen als buiten. Ook was het kermis in Eerde, waarbij een ritje in de draaimolen niet mocht ontbreken (ondanks de warmte). Tijdens de jaarmarkt waren met Kinderopvang 't Kroontje ook aanwezig, waarbij we veel kinderen (en ouders) uit Eerde toch nog even zagen. Hier weden de mooiste glitter-tattoos gezet door mijn collega. Kortom een topdag met wederom prachtig weer. 

 

De vakantie is weer voorbij, de school (waarin wij werken) is er ook weer. Het eerste VVE thema (lichaam) van Peuterplein is weer van start. Dus het normale ritme zit er weer helemaal in!

 

Hebben jullie nog leuke of bijzondere activiteiten gedaan deze vakantie? Een beetje inspiratie opdoen kan natuurlijk nooit geen kwaad 

 

Groehoetjes (ja, weer die Uiltjes) Lidian

Reactie schrijven

Commentaren: 0