· 

Er was eens...

 

Een peuter die wilde spelen. Hij sloop stiekem de tuin uit met een rugtas gevuld met een broodtrommel, beker, een hele mooie handdoek, hangmat en een stoepkrijtje op weg naar avontuur. Op reis, naar een eiland of naar de speeltuin met heel veel lekkere dingen.

 

Wat zag hij???  Blauwe dieren en grote, groene en gele palmbomen voor schaduw. Wie zag hij?  Andere kinderen, vol plezier rennend in hun zwemkleding (gele strakke zwembroek), sandalen en ondergoed.  Hij hoorde geritsel en daar kwam ineens een rode hagedis uit de struiken die kwam snuffelen en snoepte van een grote lolly. Ook zag de peuter een harige blauwe aap  die kwam aangelopen en leefde in het land Oeki Oeki. De aap zei lekker nee! De peuter vroeg:"mag ik alsjeblieft kind zijn"? Hij keek daarna naar boven, naar de regenboog en riep: "daar is hij!" En kreeg opeens dorst.

 

Hij was naar oma haar huisje gekropen en wie zag hij daar? Een andere kleine deugniet met een prachtige bloem met roze blaadjes. Ze maakte daar een kroontje van als klein handgebaar. Ze liep door het bos, over de heuvel op zoek naar een grote paarse kaboutermuts op het hoofd van een kind die een peuterspeelzaal binnen stapte in een rood/wit gestipte pyjama. Hallo daar, zei de peuter, wij zijn dikke vriendjes. De peuter schrok van een lange trap die daar stond.

 

 

De peuter kietelde zijn broertje, die toevallig ook in het bos was, waarna hij heel hard begon te lachen. Dat broertje was heel slim, want hij kietelde zijn broertje terug en begon te lachen van plezier en hij werd opeens wakker door een knal van een ontploffende ballon vol met confetti! Wat een feest! Hij keek rond en was heel blij, vrolijk en vrij, want hij was jarig vandaag! En hij had feest, maar hij miste zijn kleine hondje. Toen hij terug kwam van het feest toen zag hij een pakje en vroeg 'is dat pakje van mij, wat ik als cadeautje heb gevraagd?" Plots voelde hij iets heel zachts. Zou het echt...wat zal hij....? Het bewoog! En langzaam kwam er iets tevoorschijn.... Een lief konijntje met een groot oor en een grappig pluizig staartje.

 

Maar de peuter was bang en ging toen op reis naar zijn beste vriend in een mooi paradijs in Amerika. Hij kwam hem tegen op de top van een waterval. Wat moesten ze nu? Ze vertrokken richting de andere kant en gingen naar het verre en diepe oerwoud voor een spannende safari. En wat zagen ze daar? Een gevaarlijk dier. Wat was dat? Er kwam ook nog een konijntje aangewipt met een grote wortel in de bek.  En dat konijntje zei:' ik heet augurk, kom je mee naar een plek waar al mijn dromen uitkomen?".

 

En ze liepen samen naar een weide met een bijzondere grote eikenboom met bijzondere vruchten. Welke vruchten zijn dat? Verboden vruchten, zei het konijntje. Appel, peer en banaan. Mmmm, die lust ik wel graag.

 

Maar toen kwam de grote reus... en beet van alle kinderen het kleinste kind. Met één tand en een dikke... beet de peuter de grote reus terug en glimlachte vol tros en pakte snel een mooi leesboek, een grote mand met pijl en boog. Wie kwam daar aan geracet in de snelle loopauto? Meneer de olifant met oma in haar pyjama en wat zei de olifant luid; "Er is brand in het bos!". Maar geen zorgen, bang zijn is niet nodig want.. de dwergen komen de brand blussen.

 

Daar kwam de prinses met een klapzoen en een olifant met een lange snuit. (red. nee het verhaaltje is nog niet uit ;-) Die twee wilden kattenkwaad uithalen bij de hoge bomen. Daarin zagen ze een grote waterval en gingen er onderdoor. Toen er plots een storm aankwam en die blies de vlammen uit. Wat een geluk, de zon scheen op de reus. Er werd gejuicht. Ze gingen puffend zitten en vielen in slaap. Ze droomden onder de oude eik.

 

Pas op... een slang en een eekhoorn! De slang heet Sisstert en de eekhoorn Bruna. Ze waren al jaren hele dikke vrienden en deden alles samen, maar er was één ding; ze hadden een groot geheim. Aan niemand verklappen dat ze verliefd zijn op elkaar.  Maar iedereen komt er toch erachter dat ze verliefd op elkaar waren en ze leefden voor altijd samen, kregen drie baby's en een hond en waren intens gelukkig!!! 

 

De droom van de peuter kwam ten einde toen mama riep: "Opstaan, je mag vandaag weer naar de peuterspeelzaal!" Jippie!!!

 

Eind goed, al goed!

 

Augustus 2018 

Auteurs: de volgers van Peuterleidsters. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sharretti (dinsdag, 28 augustus 2018 21:54)

    super mooie verhaal geworden.
    leuk om mijn stukje in te zien.
    Bedankt.