Heb jij dat nou ook?

 

Heb jij dat ook…..

Heb je dat ook wel eens?????

Het werken met kinderen is leuk, het geeft voldoening en blijft een uitdaging om elke dag alles er weer uit te halen wat erin zit.

Maar het is ook elke dag hetzelfde. Hetzelfde ritme, dezelfde “problemen” en ze dagen je elke dag weer opnieuw uit. Dat is aan de ene kant (hoe gek het ook klinkt) hetgeen wat het ook zo afwisselend maakt.

Maar als je zelf niet goed in je vel zit, met je hoofd ergens anders, dan wordt het moeilijk(er). Dan hebben die kinderen dat heel snel door. Ze proberen je dan nog meer uit!!!

Kinderen hoeven zich ook niet druk te maken. Geen zorgen te hebben en geen last van mijn problemen. Kinderen hebben heerlijk hun eigen “kleine” problemen, wat voor hen soms ook zwaar kan zijn…. Als jij nou net die auto had en nu gaat iemand anders ermee vandoor… ja, dat is ook niet makkelijk.

Het werken met kinderen is boeiend maar soms ook vermoeiend, zeker als het even niet zo goed gaat met jezelf. Elke activiteit kost extra veel moeite en elke, trieste blik van mij, zorgt weer voor extra drukte en uitproberen. Dus vrolijk blijven, lachen en liedjes zingen, want “geen zin” dat kan écht niet, geen seconde.

Ik ben aan het kijken geweest naar ander werk. Werken met tieners leek me ook leuk. Maar ik ben tot de conclusie komen dat ieder werk wel zo zijn voor en nadelen heeft. Zeker het werken met mensen is gewoon psychisch zwaar.

Het gaat nu dan ook een stuk beter. Ik blijf dit werk doen en hoe meer energie ik erin stop hoe meer ik terug krijg van die lieve kleine wezentjes. Het lijkt dan moeilijker te gaan, maar als ze zo vrolijk mee doen of ineens een liedje beginnen te zingen wat ze van mij geleerd hebben. Of (zoals van de week) ze zo blij zijn met iets wat ik in de modder verstopt heb, zo blij. Dan maakt dat je dag toch weer helemaal goed.

Het kost helemaal geen extra moeite, want eigenlijk zit het gewoon in mij, eigenlijk gaat het allemaal vanzelf bij mij, ik moet alleen zorgen dat ik echt even alles naast me neerleg en aan het werk ga! Zoals iedereen dat moet doen die aan zijn werk gaat.

Bezig zijn met die geweldige kinderen is het mooiste wat er is. Daar ben ik nu wel achter.

Nou!! Heb jij dat ook???

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0